Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) en Stichting Wielercomité Koudekerke organiseren op 7 april 2018 opnieuw de Omloop Ster van Nieuwland. Vorig jaar stond de omloop voor het eerst op de kalender van TMZ, maar werd de omloop kort voor de start afgelast. Dit vanwege het noodlottige ongeval van een van de motards. Dat was opnieuw een klap voor het wielercomité dat al enige jaren worstelt in de zoektocht naar een wedstrijdvorm die past bij de ambities van het comité en haar budget.  Ondanks alles toont het comité zich weerbaar voor de toekomst en focust zich dit jaar dan ook vol op op het organiseren van de omloop voor TMZ.
De omloop is een wedstrijdvorm tussen het bekende rondje rond de kerk (criterium) en een klassieker. Deze omloop wordt verreden over een ronde van 13 kilometer om en door Nieuw- en Sint Joosland. Alle wedstrijdcategoriëen van TMZ kunnen van start gaan in deze ronde. Het aantal ronden dat wordt verreden is afhankelijk van de categorie waarin wordt gestart. Met een aantal aanmeldingen vanuit België mag het comité ook dit jaar spreken van een internationaal deelnemersveld. Het comité hoopt op een mooie dag met een prachtige sportieve strijd tussen de deelnemers.
Categorieën: