Ster Omloop van Nieuwland is afgelast na dodelijk ongeval met motorbegeleider tijdens het verkennen van het parcours.

Wat een mooie opening van het wielerseizoen had moeten worden, eindigt in mineur.  Voor aanvang van de wedstrijd zijn de motorbegeleiders van het MotorBegeleidingsTeam Zeeland (MBTZ) vertrokken voor een parcoursverkenning. Tijdens de parcoursverkenning komt een van de motorrijders in botsing met een tegemoetkomende auto. Helaas mocht hulp van ambulancepersoneel en trauma helikopter niet baten, de motorbegeleider is ter plekke overleden. In overleg met Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) heeft de organisatie besloten om de wedstrijd voor dit moment af te lassen. De organisatie en TMZ hebben de renners ingelicht en na een indrukwekkende minuut stilte is iedereen huiswaarts gekeerd. Het wielercomité en TMZ spreken hun medeleven uit richting de naasten van de motorbegeleider en de leden van het MBTZ.
TMZ en het wielercomité zullen nog overleggen of en hoe er vervolg aan de geplande wedstrijd zal worden gegeven.
Categorieën: