Afgelopen twee jaar was het wegens financiële redenen niet mogelijk voor Stichting Wielercomité Koudekerke om de wedstrijd “Ster Zeeuwsche Eilanden” te organiseren. In 2015 hoopt Stichting Wielercomité Koudekerke een nieuw wielerevenement te organiseren onder de naam “Ster Zeeuwsche Eilanden”. Dit jaar zal het geen driedaagse zijn, maar een mooie wedstrijddag wordt het zeker.

De Ster Zeeuwsche Eilanden was in de jaren 2001 tot en met 2012 een internationale meerdaagse wielerwedstrijd voor de elite dames. Met de winst van Kirsten de Wild in 2012 zal zij de boeken in gaan als laatste winnaar van de “Ster Zeeuwsche Eilanden” voor elite dames. Het bestuur betreurt dat het op dit moment niet financieel haalbaar is om opnieuw een driedaagse te organiseren, maar zet zich volledig in om op 9 mei 2015 een mooie wedstrijddag te organiseren.

Op 9 mei 2015 zal de “Ster Zeeuwsche Eilanden” in een nieuw jasje worden gestoken. De dag zal beginnen met een wielerwedstrijd voor de jeugd. Daarna is er ook startgelegenheid voor de categorieën nieuwelingen en junioren, voor zowel dames als heren. Met een mooi parcours, voor de eerste vier jeugd categorieën een ronde van 700 meter en voor de overige categorieën een ronde van bijna 6 kilometer, hoopt Stichting Wielercomité Koudekerke opnieuw een mooie wedstrijddag te organiseren. Tevens zal Stichting Wielercomité Koudekerke samenwerken met de organisatie van het Zomerfeest Nieuwland. Samen met die organisatie zal Stichting Wielercomité Koudekerke de Jos van der Vleuten Memorial op 28 augustus organiseren.

Categorieën: