Al jaren is de STER OMLOOP van NIEUWLAND voor Amateurs een begrip in Nederland en België. Dit jaar kreeg de organisatie maar liefst 177 renners aan de start en het zware 8,3km lange parkoers zorgde voor spannende wedstrijden.

Bij de Amateurs was er vanaf het begin strijd. Kort na de start ontstond er een 4 man sterke kopgroep met oa Peter de Braal (Axel), Steven Caethoven (Bassevelde), Eloy Raas (Goes) en Michael Apers (Bazel). Deze groep kreeg echter maar hooguit 30 seconden en hun vluchtpoging werd door het peloton teniet gedaan. Volgens Caethoven zag het 4-tal in dat het parkoers door de wind te zwaar was voor een kopgroep van slechts 4 renners met nog 85 km wedstrijd voor boeg.

Niet lang daarna waren voornoemde 4 renners weer betrokken bij een ontsnapping maar nu met 12 renners. Samen de Nederlanders Jimmy de Bruyn (St Jansteen), Jordan Koster (Kapelle), Johnny vd Klooster (Kapelle), Thomas Verdonck (Wouwse Plantage) en Jorick Heijn (Leiden) maakten ook de Belgen Jouri Lambrechts (Kalmthout), Steven Cools (Beveren) en Maxim Benoy (Kontich) deel uit van de 12. Het bleek de defintieve slag in de wedstrijd omdat het peloton ondanks veel pogingen het gat niet meer dicht kreeg.

Omdat niet iedereen in de kopgroep kon vertrouwen op zijn sprint waren er nog een aantal uitlooppogingen van oa Johnny vd Klooster en Jordan Koster maar de zware koers had ook hun krachten gesloopt. In de sprint stond er geen maat op Steven Caethoven. Hij won voor Jimmy de Bruyn en Joeri Lambrechts.

Bij de D-cat/Sportklasse bepaalde een kopgroep van 3 renners de wedstrijd. Hun voorsprong werd nooit groot maar ze hielden krap 15 seconden over bij de aankomst. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Sem Cockx (St Niklaas(B)) voor (2e) Jeroen Slootmans (Klein Zundert) en (3e)Jacob de Roo (Kapelle).

Wim Broos (Essen(B)) won bij de S/P. Hij reed solo naar de winst. 2e werd Yannick Mommers (Etten-Leur) en 3e Justin Meulpolder (Dordrecht). Beste Zeeuw was Pim van Baalen (’s Heer Arendskerke) met een 4e plaats.

Noor Dekker (Serooskerke) won bij de Dames (maakten deel uit van S/P peloton).

Volledige uitslagen: https://results.sporthive.com/events/PC2161766

Categorieën: