Tweede Ster Omloop van Nieuwland een succes

Stichting Wielercomité Koudekerke, organisator van de Ster Omloop van Nieuwland, is zeer tevreden over het verloop van de omloop. Kort voor de start is er een moment van stilte en herdenking geweest voor de motorrijder die vorig jaar bij de parcoursverkenning om het leven is gekomen. Daarna werd de wedstrijd in gang geschoten door de wethouder van Sport, Chris Simons. Het internationale deelnemersveld is tezamen gestart en de gang zat er gelijk goed in. Mede door het spel van de wind werd het peloton gelijk op de kant gezet en viel het in stukken uiteen. Ondanks een valpartij, waarbij een renner voor controle naar het ziekenhuis is vervoerd, mag er gesproken worden van een mooie koers met enthousiaste renners. Een aantal groepen kon bij elkaar aansluiten en zo werd de koers gemaakt. Verschillende renners die het hoge tempo niet konden volgen zijn, omwille van de veiligheid, eerder uit koers gehaald. Zowel renners, jury als de organisatie is enthousiast over het verloop van de dag. Met Steyn de Cleyn (S/P), Ronald de Waal (Amateurs 40+), Fedde Jager (Amateurs D) en Niels Ruijter (Amateurs) als winnaars was het zeker een  geslaagde editie.