Nieuws

 


18 juni 2011

Eindklassementen KNWU Topcompetitie Vrouwen 2011 (Wielren.info)

 


3e etappe, 18-20 juni 2011

(Video) Marianne Vos wint Ster Zeeuwsche Eilanden (Omroepzeeland.nl)

Marianne Vos fietst harder dan ooit (PZC.nl)

Anne Eversdijk tussen de bedrijven door de beste Zeeuwse in de Ster (PZC.nl)

Vos wint Ster Zeeuwsche Eilanden (ANP/Telegraaf.nl)

RaboSter Zeeuwsche Eilanden stage 3 (Womenscycling.net)

Topcompetitie voor AA Drink (Leontien.nl)

Verslag (Team-specialized-dpd.nl)

Verslag (Bike-import.ch)

Verslag (Natalievangogh.nl)

Strijd tegen de elementen (Marijndevries.nl)

 


2e etappe, 17/18 juni 2011

Vos houdt elf seconden over (BNdeStem.nl)

Chantal Blaak wint in Ster Zeeuwsche Eilanden (ANP/AD.nl)

Blaak pakt de winst (Leontien.nl)

Chantal Blaak: “Hoer, rotwijf: in een massasprint wordt van alles geroepen” (Metronieuws.nl)

RaboSter Zeeuwsche Eilanden stage 2 (Womenscycling.net)

 


1e etappe, 16/17 juni 2011

(Video) Marianne Vos wint proloog in Middelburg (Omroepzeeland.nl)

Zege Vos in Ster Zeeuwsche Eilanden (ANP/Telegraaf.nl)

Wild vooraan in RaboSter (Leontien.nl)

RaboSter Zeeuwsche Eilanden stage 1 (Womenscycling.net)

 


PZC, 16 juni 2011

Wielercomite Koudekerke: 'We zijn allemaal heel gewone jongens' (PZC.nl)

Marianne Vos in Ster Zeeuwsche Eilanden (PZC.nl)

 


Podiumcafe.com, 15 juni 2011

Race preview RaboSter Zeeuwsche Eilanden (Podiumcafe.com)

 


KNWU, 1 juni 2011

Tussenstand KNWU Topcompetitie Vrouwen (PDF) (KNWU.nl)

Voorafgaand aan de RaboSter Zeeuwsche Eilanden, de laatste wedstrijd in de KNWU Topcompetitie Vrouwen leidt Kirsten Wild (AA Drink-Leontien.nl) met 60 punten voorsprong op Marianne Vos (Nederland bloeit).

 


PZC, 8 juni 2011

Ster Zeeuwsche Eilanden rijdt op vreemd terrein (PZC.nl)

 


Omroep Zeeland, 8 juni 2011

Ster Zeeuwsche Eilanden rekent op Vos (Omroepzeeland.nl)

 


1 juni 2011

Instructie en perspresentatie

Op dinsdag 7 juni wordt om 19.00 uur een verplichte instructie voor verkeersbegeleid(st)ers, bouwploegers en vlaggende chauffeurs bij de RaboSter Zeeuwsche Eilanden gehouden. Aansluitend wordt om 20.00 uur de perspresentatie van de wedstrijd gehouden. Daarbij zal John de Wolf, PR-man van de Amadoregroep, aanwezig zijn. Ook is het mogelijk de nieuwe jurybus van de organisatie te bekijken. Iedereen is hierbij van harte welkom.
 
Plaats: Best Western Amadore Hotel Arneville aan de Buitenruststraat 22 te Middelburg.

Het bestuur van Stichting Wielercomité Koudekerke
Organisator van de RaboSter “Zeeuwsche Eilanden”


De Faam, 24 mei 2011

Topwielrensters bij RaboSter Zeeland (Deweekkrant.nl)

 


24 mei 2011

Technische gids digitaal beschikbaar

De Technische gids (met wedstrijdreglement) van de 7e RaboSter Zeeuwsche Eilanden is als PDF-bestand beschikbaar:
 
Technische gids / Technical guide (PDF-bestand, 272 Kb).
 
 


SportZeeland, 19 mei 2011

DELTA Dikke Banden Races: Jeugd fietst voor sportkans

Fiets mee!!

Een wielerwedstrijd op je gewone fiets, bij jou in de buurt.

In de periode van april tot en met september worden er door heel Zeeland Dikke Banden Races georganiseerd. Alle kinderen van groep 3 t/m groep 8 kunnen hieraan meedoen.

Het DELTA Zeeland Fonds heeft besloten om voor ieder kind wat meefietst een donatie te geven aan een goed doel. Aan het einde van het fietsseizoen wordt er gekeken hoeveel kinderen er hebben meegefietst en hoeveel geld er is opgehaald.

Met dit bedrag ondersteunen we het jeugdsportfonds en organiseren we een aantal fiets clinics voor scholen met kinderen waarvoor het niet gewoon is om even op de fiets te stappen

Hoe meer kinderen er meefietsen hoe meer kinderen we blij kunnen maken!!

Naast het fietsen is de site ook helemaal veranderd, je vind er leuke weetjes, kunt meedoen aan prijsvragen en interessante informatie vinden over fietsen.

Kom snel naar de site: www.deltadikkebandenraces.nl en win leuke prijzen!!

Tijdens de RaboSter Zeeuwsche Eilanden worden 2 DELTA Dikke Banden Races gehouden: één op donderdag 16 juni (Middelburg, in tegenstelling tot elders gecommuniceerd begint deze om 16.00 uur), en één op zaterdag 18 juni (Westkapelle).

 


18 maart 2011

Medewerkers gezocht

De RaboSter "Zeeuwsche Eilanden" is op zoek naar medewerkers die het parcours willen beveiligen. Tijdens de driedaagse zijn er nog verschillende verkeersregelaars nodig om kruispunten te beveiligen. Met name voor 16 juni worden medewerkers gezocht, maar ook voor 17 en 18 juni is men welkom. Wil je meehelpen? Stuur een email naar Ard Ridderbos: ardridderbos@kpnplanet.nl.

 


Middelburgse & Veerse Bode, 19 januari 2011

Tijdrit RaboSter in Middelburg

Door Britta Janssen

MIDDELBURG - De tijdrit van de RaboSter Zeeuwsche Eilanden wordt dit jaar niet in Vlissingen, maar in Middelburg verreden. De dames finishen donderdagavond 16 juni op dezelfde plek in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad als hun mannelijke collega’s tijdens de Zeeuwse wieleretappe van de Giro d’Italia vorig jaar.

Het verzoek voor de verhuizing kwam een aantal maanden geleden van het Middelburgse college van burgemeester en wethouders, vertelt Ard Ridderbos. Hij houdt zich voor de RaboSter-organisatie bezig met het parcours en de begeleiding. “Het betekent voor ons meer werk, omdat we gewend zijn de tijdrit in Vlissingen te organiseren.” Toch had de organisatie oren naar het idee van het college. “Vlissingen heeft natuurlijk de boulevards, maar de wedstrijd is op donderdagavond en dan is het in Middelburg koopavond en in Vlissingen niet.

Nu we op deze manier naar de mensen toe komen, hopen we op meer publiek.” Daarbij hoopt de organisatie nog vruchten te kunnen plukken van het succes van de Giro in Zeeland. “Vraag een willekeurige Zeeuw naar de finishplek van de Giro en iedereen weet het.”

Australië

Stichting Wielercomité Koudekerke is volop bezig met de organisatie, maar nog niet alles is rond. De routes liggen grotendeels vast, maar moeten nog goedgekeurd worden. Wel is al bekend dat na de tijdrit op de openingsdag op vrijdag 17 juni de etappe Middelburg-Vlissingen verreden wordt en zaterdag 18 juni wordt de RaboSter afgesloten met de etappe Westkapelle-Westkapelle. “Het is die dag feest in het dorp, want er vindt bijvoorbeeld ook een zeepkistenrace en dikkebandenrace plaats.”

Vast staat ook al dat de tijdrit om 18.30 uur begint en er doen zo’n tachtig renners mee, die om de minuut starten. De binnenstad van Middelburg wordt voor de tijdrit afgesloten, net als bij de Giro d’Italia. “Het afgelopen jaar deden 28 ploegen mee, waarvan er negen buitenlands waren. Nu hebben we zelfs al een aanvraag uit Australië, dus dat is een teken dat we goed bekend staan.” Rabo Lady Force houdt de Zeeuwse eer hoog.

Ook Leontien van Moorsel heeft toegezegd te komen, aldus Ridderbos. Van Moorsel die zelf geen wedstrijden meer rijdt, komt met haar Leontien Cycling Team. “Vorig jaar deed Marianne Vos ook mee. Haar ploeg Nederland Bloeit heeft voor dit jaar al toegezegd en we hopen dat Marianne zelf ook weer komt.”

 


16 januari 2011

Etappeplaatsen bekend

Eindelijk kunnen we u wat informatie geven over onze wedstrijd de 7e “RaboSter Zeeuwsche Eilanden”. Zoals u weet wordt hij verreden op 16, 17 en 18 juni 2011. Wij nemen met u per dag door wat ons programma tot nu toe is!!!!!!! De routes zijn nog niet helemaal bekend omdat deze nog door de diverse instanties: KNWU, politie, diverse gemeenten, provincie Zeeland en waterschap goed gekeurd moeten worden. Zodra we hier meer zekerheid over hebben vind u deze ook op onze website. Houdt u deze dus goed in de gaten de komende tijd!!!

DONDERDAG 16 JUNI: In Middelburg een tijdrit van Dam tot Dam met de finishlijn op de plek van de Giro d'Italia in 2010. Om 18.30 uur start de eerste renster! Voorafgaand aan onze wedstrijd wordt de DELTA Dikke Banden Wedstrijd verreden!!!!!

VRIJDAG 17 JUNI: Deze dag vindt de eerste rit in lijn plaats met als start de Markt in Middelburg en de finish in de Industrieweg in Vlissingen. De start is om 18.30 uur!!! De Industrieweg is zoals u weet heringericht. Wij willen deze dan feestelijk openen en natuurlijk wordt ook hier de DELTA Dikke Banden Wedstrijd verreden!!!!!

ZATERDAG 18 JUNI: Deze dag vindt de tweede en afsluitende rit in lijn plaats met als start en finish Westkapelle de Markt! De start is om 12.00 uur!!! Als de karavaan vertrokken is wordt ook hier de DELTA Dikke Banden Wedstrijd verreden!!!!! Voorafgaand aan onze wedstrijd worden op de Westkapelse Zeedijk trainingssessies gereden voor de Zeepkistenrace die ’s middags als de finish van onze wedstrijd heeft plaats gevonden, verreden zal worden!

Al met al zijn wij weer trots dat wij u dit nieuws kunnen brengen. Wij hopen natuurlijk op lekker zonnig weer en een sportieve wedstrijd.

Het bestuur van Stichting Wielercomité Koudekerke
Organisator van de RaboSter “Zeeuwsche Eilanden”

 


< Nieuws in 2010