Editie 2008

Nieuws

 

25 juni 2008

Bedankt!

Het bestuur van de Stichting Wielercomité Koudekerke bedankt allen die in welke vorm dan ook hebben meegewerkt aan het succesvolle verloop van de vierde editie van de RaboSter Zeeuwsche Eilanden.

 


PZC, 23 juni 2008

Zware dobber rensters Rabo Lady Force

door Roeland van Vliet

RENESSE - De Ster Zeeuwsche Eilanden was voor Rabo Lady Force een soort afvalrace. De nieuwe Zeeuwse formatie, een ploeg waarin de wielrensters het vak kunnen leren, begon met acht meiden aan de driedaagse, maar slechts twee haalden het einde.

Fonny Kint, de ploegleider uit Driewegen, was desalniettemin te spreken over het optreden van de prestaties van zijn achttal. ,,Hoe de meiden alles doorstaan hebben, heeft mij en de andere mensen achter het team wel moraal gegeven", zei hij. ,,Ze hebben allemaal laten zien dat ze van voorgaande koersen veel hebben opgestoken. En dat er maar twee van ons finishten, verbaasde me niet zo veel. Het peloton had een hoog niveau."

Joran Tromp, afkomstig uit Coevorden, werd uiteindelijk 107e op 6.02 van winnares Ina-Yoko Teutenberg. Willemien Vette uit Heinkenszand, 115e en dus laatste van de geklasseerden, zat op 14.59. Renske Doedée (Breda), Suzan Lavooy (Hansweert) en Marissa Otten (Enter) begonnen nog wel aan de slotetappe, maar haalden het einde niet. De eerste twee werden door de jury uit de strijd gehaald omdat ze al op flinke achterstand reden. Otten moest de strijd staken na een valpartij. Corina en Josien Wisse, de zusjes uit Krabbendijke, en Marlou Eckhardt (Kruiningen) stapten al af na de rit van vrijdag. Anne Eversdijk uit Kapelle, de enige Zeeuwse deelneemster buiten de Rabo Lady Force, eindigde in haar tweede Ster Zeeuwsche Eilanden als dertigste. De renster van Odysis werd donderdag 31e in de tijdrit. Vrijdag steeg ze één plaats. Zaterdag finishte ze in het grote peloton.

(PZC.nl)

 


Team High Road, 21 juni 2008

Teutenberg wins RaboSter "Zeeuwsche Eilanden"

High Road's Ina-Yoko Teutenberg won her second stage of RaboSter "Zeeuwsche Eilanden" today, again beating Holland's Kirsten Wild in bunch sprint.

Lees verder op: Highroadsports.com.

 


PZC, 5 juni 2008

Marianne Vos niet naar Raboster

GOES - Mariane Vos heeft afgezegd voor de driedaagse wielerwedstrijd Raboster Zeeuwsche Eilanden.

De veelvoudig wereldkampioene kiest voor een wedstrijd in Italië. Vos laat ook het eindklassement van de topcompetitie aan zich voorbij gaan. Ook de nationale selectie van Duitsland komt niet naar de Raboster. De ploeg moet een wedstrijd in eigen land rijden.

(PZC.nl)

 


16 mei 2008 (gewijzigd op 12 juni 2008)

Rondeboek digitaal beschikbaar

Het rondeboek (incl. programma, wedstrijdreglement en routekaarten) van de 4e RaboSter Zeeuwsche Eilanden is als PDF-bestand beschikbaar:
 
Rondeboek / Technical Guide (PDF-bestand, 674 Kb).
 
Gewijzigd op 12 juni: in artikel 3 van het reglement is 'Mixed Teams' ingevoegd.